Ugrás a fő tartalomra

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék


Az újév nem maradhat el lencse nélkül, hiszen hagyományból, vagy babonából, szinte minden évben a legtöbben elkészítik ilyenkor.

Hozzávalók:


500 g lencse
2 liter víz
3-4 db babérlevél
3-4 ek kókuszolaj
1 fej vöröshagyma (közepes)
4 ek teljes kiőrlésű zabliszt
1 kispohár joghurt
2 kk só
2 csipet bors

Elkészítés:


A lencsét megmosom, és vízzel, babérlevéllel, sóval felteszem főni (közepes lángon).
A vöröshagymát felkockázom, és 2 kk kókuszolajon üvegesre pirítom, majd hozzáöntöm a lencséhez.

Egy serpenyőben kókuszolajat hevítek, és hozzáteszem a 4-5 ek zablisztet, azután csomómentesre keverem. A tűzhelyről levéve hozzáadom a joghurtot is és szintén csomómentesen elkeverem.

A lencsefőzelékhez folyamatos kevergetés mellett öntöm hozzá a "rántást", és amikor felforrt leveszem a tűzről. Tányérokba szedem.

Jó étvágyat.

A lencsét, mivel hüvelyes nehezebben tudja emészteni szervezetünk, emiatt érdemes előző estbe beáztatni vízbe.

Megjegyzések