Ugrás a fő tartalomra

Kókuszkrémes édes sóskamártás

Sóskamártás

A kertben még akadt egy kevés sóska gondoltuk, még idén utoljára megcsináljuk mártásnak.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő Főzési idő: 20 perc
Teljes idő Teljes idő: 30 perc

Adag Adag: 3 fő
Kategória Kategória: Főzelék
Konyha Konyha: Nemzetközi
Diéta Diéta: Candida diéta, Tojásmentes, Laktózmentes, Vegetáriánus
Szerző Szerző: Marcsipán

Sóska mártás
Hozzávalók:

15 dkg sóska
150 ml kókuszkrém
1 ek zabliszt
7 dl víz
1 kk kókuszolaj
2-3 csipet stevia
1 csipet só

Elkészítés:

- A sóska főerezetét letépkedem a levélről. A leveleket megmosom, lecsepegtetem, és kókuszolajon megdinsztelem. Amikor már eléggé megpuhultak hozzáöntöm a vizet. Ha túl nagyok a darabok botmixerrel krémesíthetjük. 
- A kókuszkrémet elkeverem csomómentesre a zabliszttel, és hozzáöntöm a már forrásban lévő sóskához. (Leveszem addig a hőfokot és folyamatos kevergetés mellett öntöm hozzá, hogy ne legyen csomós)
- Ízesítem steviával és pici sóval, amikor felforrt leveszem a tűzhelyről, és lehet is tálalni.

Megjegyzések