Fűszeres csirkemell párolt lilakáposztával és salátával

Fűszeres csirkemell párolt lilakáposztával és salátával


Őszintén szólva, semmi extra nincs ebben a receptben azon kívül, hogy elképesztően finom, és nem terheli le az emésztőrendszert. Ebédre vagy vacsorára is fogyasztható.


Hozzávalók:


80 dkg csirkemell filé
1/2 kg lilakáposzta
1 csomag salátakeverék (75g) 
3 gerezd fokhagyma
2 ek kókuszolaj
1 kispohár joghurt
7 kk csemege fűszerpaprika
ízlés szerint só, bors, fűszerkömény, szerecsendió
1 csipet kapor
olívaolaj


Elkészítés:


A csirkemellet megmosom, a nagyobb darabokat kétfelé vágom, hogy ne legyen túl vastag, és lecsepegtetem.
Ameddig lecsepeg a csirkemellről a víz, addig olívaolajjal (4-6 ek) egy tányérban összekeverem a fűszereket (só, bors, paprika, fűszerkömény, szerecsendió, zúzott fokhagyma).
A filéket megmártogatom a fűszeres olajban, és egy kicsit állni hagyom benne (bele is masszírozhatjuk).
A husit olívaolajban sütöm ki. (aki nem szereti az olívaolaj ízét, az készítheti hidegen sajtolt napraforgó olajjal is) Miután az olaj elérte a sütési hőmérsékletet, kisütöm a filéket egészen addig, ameddig aranybarna nem lesz.

Ameddig sült a mell, addig a káposztát lereszelem, és kókuszolajon megdinsztelem, sóval, borssal, és őrölt fűszerköménnyel. 

Ha ez kész, a joghurtos öntet következik, szintén a hagyományos fűszerek :) só, kis paprika, fűszerkömény,bors és egy csipet kapor.

Ha megsült a husi, tányérra teszem, és a salátával (lehet hozzá tenni akár egy kis uborkát, paradicsomot, paprikát) káposztával tányérra teszem, és meglocsolom a joghurtöntettel.

Jó étvágyat :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése