Ugrás a fő tartalomra

Fűszeres csirkemell párolt lilakáposztával és salátával

Fűszeres csirkemell párolt lilakáposztával és salátával


Őszintén szólva, semmi extra nincs ebben a receptben azon kívül, hogy elképesztően finom, és nem terheli le az emésztőrendszert. Ebédre vagy vacsorára is fogyasztható.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő Főzési idő: 20 perc
Teljes idő Teljes idő: 40 perc

Adag Adag: 4 fő
Kategória Kategória: Ebéd, Vacsora
Konyha Konyha:
Diéta Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Tojásmentes
Szerző Szerző: Marcsipán

Lilakáposztás csirkemell

Hozzávalók:

80 dkg csirkemell filé
1/2 kg lilakáposzta
1 csomag salátakeverék (75 g) 
3 gerezd fokhagyma
2 ek kókuszolaj
1 kispohár joghurt
7 kk csemege fűszerpaprika
5 ek olívaolaj 
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerkömény
ízlés szerint szerecsendió
1 csipet kapor

Elkészítés:

- A csirkemellet megmosom, a nagyobb darabokat kétfelé vágom, hogy ne legyen túl vastag, és lecsepegtetem.
- Ameddig lecsepeg a csirkemellről a víz, addig olívaolajjal egy tányérban összekeverem a fűszereket (só, bors, paprika, fűszerkömény, szerecsendió, zúzott fokhagyma).
- A filéket megmártogatom a fűszeres olajban, és egy kicsit állni hagyom benne (bele is masszírozhatjuk).
- A húst olívaolajban sütöm ki. (aki nem szereti az olívaolaj ízét, az készítheti hidegen sajtolt napraforgó olajjal, esetleg kókuszolajjal) Miután az olaj elérte a sütési hőmérsékletet, kisütöm a filéket egészen addig, ameddig aranybarna nem lesz.
- A káposztát lereszelem, és kókuszolajon megdinsztelem, sóval, borssal, és őrölt fűszerköménnyel. 
- Ezután a joghurtos öntet következik, szintén a hagyományos fűszerek - só, kis paprika, fűszerkömény, bors és egy csipet kapor.
- Ha megsült hús, tányérra teszem, és a salátával (lehet hozzá tenni akár egy kis uborkát, paradicsomot, paprikát) káposztával tányérra teszem, és meglocsolom a joghurtöntettel.

Megjegyzések