Galuska csirkepörkölttel

Nokedli csirkepörkölttel 

Egyszerűen elkészíthető ebéd vagy vacsora, nem igényel különösebb szakmai tudást az elkészítése. 

Hozzávalók:


Pörkölt:


60 dkg csirkemell filé
1 db közepes méretű vöröshagyma
1-1 1/2 dl olívaolaj
3-4 kk őrölt fűszerpaprika
1 ek paradicsom sűrítmény vagy
1 db közepes méretű paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1/2 db paprika
1 kk só
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt fűszerkömény
ízlés szerint őrölt szerecsendió
1 csipet őrölt római kömény (elhagyható)

Tészta:


35 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt 
1 db tojás (M,L)
2 dl víz
1-2 kk só
2 kk kókuszolaj
4-5 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:


Pörkölt alap:


A csirkemellet kockára vágom és az egészet megmosom, és lecsepegtetem. A hagymát kockára vágom, miután ezzel végeztem egy nagyobb serpenyőben, vagy lábasban olívaolajat hevítek. Ha elég meleg már az olaj beleöntöm a hagymát és üvegesre pirítom. 

Ezután hozzáadom a csirkemellet a sót, és a fűszereket is. A fokhagymát és a paprikát, akkor adom hozzá, ha már majdnem megfőtt teljesen a csirkemell. A paprikát legtöbb esetben én kis kockára vágom, mert úgy nem veszik kárba. Egy kis petrezselyem és zeller zölddel még finomabb :)



Tészta:


Egy magasabb falú lábasban vizet forralok a sóval és a kókuszolajjal (A kókuszolajra azért van szükség, hogy a vízben legyen és ne utólag keverjük hozzá, mert így nem fog összetapadni a tészta olyan könnyen). Ameddig felforr a víz, addig elkészítem a tésztát. Kimérem a lisztet, és hozzáadom a tojást, és a vizet, (én különösen szeretem, ha tésztában van egy kis apróra vágott friss petrezselyemzöld, de ezt mindenkinek az ízlésére bízom, hogy finomabb neki) és összedolgozom. Ha nem áll össze a tészta akkor, addig pótoljuk a vizet, hogy egy lágy állagú tésztát kapjunk. Ez azért fontos, mert ha lágy a tészta, akkor könnyebben szaggatható.

A nokedli szaggató segítségével beleszaggatom a tésztát a vízbe, ha nagyon forr a víz akkor vegyük kisebbre a lángot. Amikor megfőtt a tészta felúszik a víz tetejére. Szűrőkanállal kiszedem a kész galuskákat, és ismételgetem a folyamatot, ameddig el nem fogy a tészta.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése