Ugrás a fő tartalomra

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta


Gyerekkori nagy kedvencem a rakott kel, így felnőttként is szívesen készítem el egy vasárnapi vagy szombati ebédként. Érdemes inkább ebédre fogyasztani, mint vacsorára, mert estére kicsit megterhelheti a gyomrot.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő Főzési idő: 80 perc
Teljes idő Teljes idő: 100 perc

Adag Adag: 4 fő
Kategória Kategória: Főétel
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta
Szerző Szerző: Marcsipán

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
80 dkg csirkemell (darálva)
1 bögre barnarizs (2 dl-es)
3 ek kókuszolaj
1/2-1 pohár natúr joghurt (175g)
1 dl zabtej
1-2 ek tk. tönkölyliszt
1 db tojás
1 db vöröshagyma (nagyobb)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt csemege paprika

Elkészítés:

- A kelkáposztát levelire szedem és sós vízben puhára főzőm, ameddig a káposzta fő. Ezalatt a barnarizst is megfőzőm.Miután megfőtt a káposzta levél, leszűröm.
- A  hagymát kockára vágom, paprikával, kókuszolajon üvegesre pirítom, és hozzáadom a darált csirkemellet, sót és fűszereket, amikor kész összekeverem a rizzsel.
- A tepsi alját kibélelem a kelkáposzta levelekkel és erre rakom következő rétegnek a húsos rizst. Ezután rétegezem úgy, hogy a tetejét káposzta fedje.
- Elkészítem az öntetet natúr joghurtból, tönkölylisztből,zabtejből és tojásból. A natúr joghurtot elkeverem a tojással és hozzáadom a tönkölylisztet és egy kis sót. Abban az esetben, ha az öntet túl sűrű, hígítsuk zabtejjel. 
- Előmelegített sütőben közepes- közepesen magas hőmérsékleten 40-45 percig sütjük, addig, amíg a teteje megpirul.

Megjegyzések