Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta


Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta
80 dkg csirkemell (darálva)
1 bögre barnarizs (2 dl-es)
3 ek kókuszolaj
1/2-1 pohár natúr joghurt (175g)
1 dl zabtej
1-2 ek tönkölyliszt
1 db tojás
1 fej vöröshagyma (nagyobb)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint őrölt csemege paprika

Elkészítés:


A kelkáposztát levelire szedem és sós vízben puhára főzőm, ameddig a káposzta fő, addig a barnarizst is megfőzőm,
Miután megfőtt a káposzta levél, leszűröm.

A fej hagymát kockára vágom paprikával, kókuszolajon üvegesre pirítom, és hozzáadom a darált csirkemellet, sót és fűszereket.
Amikor kész összekeverem a rizzsel.

A tepsi alját kibélelem a kelkáposzta levelekkel és erre rakom következő rétegnek a húsos rizst. Ezután rétegezem úgy, hogy a tetejét káposzta fedje.

Elkészítem az öntetet natúr joghurtból, tönkölylisztből,zabtejből és tojásból. A natúr joghurtot elkeverem a tojással és hozzáadom a tönkölylisztet és egy kis sót. Abban az esetben, ha az öntet túl sűrű, hígítsuk zabtejjel. 

Közepes- közepesen magas hőmérsékleten 40-45 percig sütjük, addig, amíg a teteje megpirul.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése