Ugrás a fő tartalomra

Karalábés tészta

Karalábés tészta

Egyik legegyszerűbben elkészíthető ételek egyike. Fogyaszthatjuk sósan fűszerekkel, vagy édesen. Nem igényel különösebb szakértelmet, és időráfordítást.

Előkészítési idő Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő Főzési idő: 20 perc
Teljes idő Teljes idő: 30 perc

Adag Adag: 2 fő
Kategória Kategória: Főétel
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta, Vegetáriánus, Laktózmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

30 dkg karalábé
2-3 kk kókuszolaj
1 cs. tészta (teljes kiőrlésű lisztből)
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint fűszerkömény

Elkészítés:

- A karalábét meghámozom, megmosom, és nagy lyukú szeletelőn lereszelem.
- Egy serpenyőben vagy lábasban kókuszolajat hevítek, amikor már kellően meleg, ráöntöm a lereszelt karalábét. Aki édesen szereti, az csak egy pici sót adjon hozzá. Aki inkább sósan és fűszeresen, annak az elején kell ízesíteni ízlés szerint, hogy jól átvegye az ízeket a karalábé.
- Folyamatos kavargatás mellett készre főzöm. A főzés idő attól függ, ki mennyire szereti, vagy nem szereti ha egy kicsit ropogós
- Ameddig a karalábé párolódik, vizet forralok a tésztának (én általában fodros nagy kockát használok, de lehet akár széles metéltet is). Amikor kész, leszűröm és összekeverem a karalábéval, és készen is van.

Megjegyzések