Gesztenyekrémleves mandulával

Gesztenyekrémleves mandulával


Itt a tél, hamarosan Karácsony, emiatt kicsit törtem is fejem milyen ünnepi menüvel is lehet előállni, így diéta idején, hogy ne legyen sóvárgás a hagyományos ételek után. Sikerült egy komplett menüt összeállítanom, ami hamarosan elérhető lesz az oldalon. Köztük lesz az alábbi leves recept is. :)

Hozzávalók:


20 dkg natúr gesztenye (darált, főtt)
1 dl mandulatej
3,5 dl kókusztej
15-20 g szeletelt mandula
1 kis darab vanília
1 késhegynyi só
1 késhegynyi fahéj
1 csipet stevia
2 gerezd narancs leve (elhagyható)

Elkészítés:


Egy lábasban megmelegítem a mandulatejet, amikor már meleg (nem kell, hogy forrjon, annyira kell melegnek lenni, hogy el tudjuk dolgozni a gesztenyét) elkeverem benne a gesztenyemasszát.


Miután krémesre kikevertem visszateszem a tűzhelyre. Alacsony fokozaton, folyamatos kevergetés mellett hozzáöntöm a kókusztejet, és a vanília magokat, ekkor adom hozzá a steviát, a fahéjat és a sót is.

Amikor felforrt (kicsit bugyog, nem kell teljesen szétforralni) leveszem a tűzhelyről és belecsepegtetem a narancs levét. 

Hidegen és meleg is tálalható, tálalás előtt szórjuk bele a mandula szeleteket. Ez az adag 2 személynek elegendő.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése