Ugrás a fő tartalomra

Palacsinta gesztenyelisztből

Palacsinta gesztenyelisztből


Nőnap alkalmából gondoltam jár egy kis kényeztetés. Így hát desszertként készítettem palacsintát, első alkalommal gesztenyelisztből. Az eredmény isteni lett :)

Hozzávalók:


90-100 g gesztenyeliszt
2-2,5  dl kókusztej
2 db tojás (M)
1 ek kókuszolaj
2 csipet szódabikarbóna
1 csipet stevia

Elkészítés:


A kókusztejet, olajat és a tojásokat összeturmixolom. A szódabikarbónát pár csepp citromlével adom hozzá a gesztenyeliszthez. A tésztát csomómentesre keverem, és utána beleszórom a steviát.



A palacsintatésztát 1-1,5 órára állni hagyom. Ha nagyon besűrűsödik a tészta lehet hígítani pici vízzel.

A hagyományos palacsintához hasonlóan kisütöm. Vastagságtól függően 7-8 darab lesz belőle.

Ízesíthető cukor és tartósítószer mentes lekvárral, dinsztelt almával vagy kókuszos töltelékkel (elkészítés itt)

Megjegyzések