Ugrás a fő tartalomra

Padlizsános zakuszka hajdinával

Zakuszka hajdinával és csirkemellel


Ebédidő előtt mindig megy a hezitálás, hogy mi is legyen a menü. A mai napon erre esett a választás. Próbáljátok ki ha van egy kis szabadidőtök elkészíteni :)

Hozzávalók:


1/2 kg csirkemell filé

300 g hajdina

1 db padlizsán

4-5 db pritamin paprika (vagy kápia)

2 db vöröshagyma (közepesen nagy)

3-5 ek sűrített paradicsom

1,5 dl hidegen sajtolt napraforgó étolaj

2 db babérlevél (egész vagy őrölt)

só ízlés szerint

őrölt bors ízlés szerint

pici stevia





Elkészítés:


Zakuszka elkészítése:


A padlizsánt villával megszurkálom, alufóliába csomagolom és a sütőben puhára sütöm (néha megforgatva). Amikor készen van, hagyom hűlni, hogy könnyen le lehessen húzni a héját. A paprikát kockákra vagy csíkokra vágom, miután a hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítottam, hozzáadom a paprikát is. Amikor kezd puhulni a paprika, akkor belekanalazom a sűrített paradicsomot, és hozzáteszem a héjától megszabadított padlizsánt. A fűszerekkel beízesítem a borssal, babérlevéllel, sóval és egy pici steviával. Aki szereti egy pici fokhagymát is adhat hozzá. Az egészet összekeverem, és fedő alatt összefőzöm kb. 10-15 perc.



Az idő alatt ameddig a zakuszka elkészül, addig kockára vágom a csirkemellet és a hagymát. A hagymát, szintén olajon üvegesre pirítom és hozzáöntöm a csirkemellet, majd fűszerezem sóval, borssal. Amikor megpuhult a husi, hozzákeverem a zakuszkát és összefőzöm az egészet.

A hajdinát közben megmosom, dupla mennyiségű vízben és sóval puhára főzöm kb. 20 perc.
A zakuszkát tálalhatjuk a hajdinán kívül barna rizzsel, tésztával, akár egytálételként is.
Jó étvágyat :)

Megjegyzések