Diétás palacsinta

Diétás palacsinta


Szinte mindenki egyik kedvenc desszertje a palacsinta, most leírom nektek a tönkölybúzából készült, cukor nélküli variációját :)

Hozzávalók:


25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt 
2 tk kókuszolaj 
2 db tojás (M)
1 csipet stevia
1/2 kk szódabikarbóna
citrom pár csepp leve vagy 1 kk citromlé
2-3 dl kókusztej vagy zabtej
1 csipet só





Elkészítés:


A lisztet kimérem, hozzáadom a steviát, és a szódabikarbónát citromlével felpezsdítettve. A kókuszolajat folyékony állapotban keverem a tésztához.

Ezután hozzáadom a tojást is, és elkeverem a tésztát.

A legvégén felöntöm a növényi tejjel, és csomómentesre keverem. (Annyi tejet adjuk hozzá, hogy ne legyen túl sűrű, de túl híg sem a tészta, előző esetben nehéz lesz kisütni)

1,5-2 órára pihenni hagyom a tésztát (ne tegyük hideg helyre, mert a kókusz olaj megdermed, és csomós lesz)

A tésztát ezután a hagyományos palacsintához hasonlóan kisütöm, kikenhetjük előtte a serpenyőt kókusz olajjal, hogy ne ragadjon le az első kisütésénél.

Aki szeretne hozzá cukormentes és különlegesebb tölteléket használni:

Kókuszos töltelék:

2 ek kókusztejpor, vagy 50 ml kókusztej
1-1,5 dl víz
1 csipet stevia 
40 g kókuszreszelék
1 kis darab vanília rúd
ízlés szerint gyümölcs

A kókusztejport elkeverem langyos vízben, majd hozzá adom a steviát, és a vanília rúdból kinyert magocskákat. 

A kókusztejhez annyi kókuszreszeléket adok, hogy egy kenhető, nem túl vizes állagú tölteléket kapjak.

Ezután hozzáadom a kockára, vagy karikára vágott gyümölcsöket.

Almás töltelék:

2-3 db közepes méretű alma
1-2 ek kókuszolaj
1 csipet fahéj
1/2 citrom leve vagy 1 ek citromlé

Az almákat megpucolom, lereszelem nagy lyukú reszelőn.

Serpenyőben a kókuszolajon megdinsztelem  fahéjjal és pár csepp citromlével az alma reszeléket.

Hidegen és melegen is fogyaszthatjuk palacsintába töltve.


A recepthez kapcsolódó termékeket egyszerűen megvásárolhatók itt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése