Ugrás a fő tartalomra

Zöldséges tonhalkrém

Zöldséges tonhalkrém


Hogy ne mindig egyhangúan csak csirkéből készült ételek receptje gazdagítsa az oldalt, így most a halra esett a választás. A tonhalat többségben még azok is megeszik, akik nem rajonganak túlzottan a halas ételekért.

Hozzávalók:


160 g tonhal konzerv
1/4 piros kaliforniai paprika
1/2 kisebb lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma
1 kk olívaolaj
1-2 csipet bors
1 csipet só
1/3 citrom leve

Elkészítés:


A tonhal esetében olívaolajos vagy sós lében pácoltat válasszuk. A tonhalról leöntöm az olaj egy részét, és egy villa segítségével apró darabokra töröm. A paprikát és lilahagymát apró kockára, az újhagymát pedig karikára vágom és hozzákeverem a halhoz.
Ezután ízesítem az olíva olajjal, fűszerekkel, és a zúzott fokhagymával és a citrom levével.

Megjegyzések