Ugrás a fő tartalomra

Grillezett csirke salátával

Grillezett csirkeszárny salátával


Imádom a tavaszt ilyenkor indul a végre várt grill szezon. A szabadban sütött ételnek nincs párja, az íz amit ad az ételnek a füst. Egyszerűen nem lehet az íz élménnyel betelni. Egy kis husi egy kis saláta... ki ne szeretné :). Egy ízes vacsora ötletnek.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 490 perc
Főzési idő Főzési idő: 25 perc
Teljes idő Teljes idő: 515 perc

Adag Adag: 2 fő
Kategória Kategória: Ebéd, Vacsora
Konyha Konyha: Nemzetközi
Diéta Diéta: Candida diéta
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

4-6 csirkeszárny
2 paradicsom
1 fej lilahagyma
200-250 g vegyes saláta
uborka

Pácoláshoz:

2 kk bazsalikom
1/2 kk bors
1/2 kk oregánó
1/2 kk paprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
olíva olaj a pácoláshoz

Elkészítés:

- A csirkeszárnyakat bedörzsölöm a fűszerekkel és estére állni hagyom. Miután kész grillsütőn vagy sütőben grill módban megsütöm pirosra a húsokat.


A lustaság sajnos győzött, kész saláta keverékkel készítettem a köretet (endívia, madársaláta stb. keverék), amihez kockára vágott paradicsomot, és uborkát, valamint karikázott lilahagymát adtam pluszba.
A salátához, hogy ne legyen száraz készíthető joghurtöntet.









Megjegyzések