Ugrás a fő tartalomra

Kókuszos kesutej

Házi kesutej kókuszosan


Mivel a boltban nem lehet kapni és ódákat zengnek szinte már a kesutejről, így kipróbáltam és is. Az egészségnapon, e recept alapján készült kesutej nyerte el a legtöbbetek tetszését, így aki kedvet kap, meg tudja csinálni otthon is.

Hozzávalók:


1,2 liter víz
100 g kesudió (1,5 adagoló pohár)
50 g kókuszreszelék (fél pohár)
1/2 rúd vanília
1 ek mandulaolaj
ízlés szerint stevia, eritrit
csipet só

Elkészítés:




Én ezzel a géppel készítettem el, de turmixgéppel is kivitelezhető, csak tovább tart. Turmixgép esetén előtte be kell áztatni a magot kb. 3-4 órára  és az összetevőket össze turmixolni langyos vízzel. Miután kész, pamut pelenkán, szűrőn vagy harisnyán át kell szűrni és készen is van.
A gép használatánál 2 lehetőség van, előre beáztatott maggal a "blender" mód segítségével összedolgoztatjuk pár perc alatt. Ha nincs idő beáztatni a magot, én főzni szoktam, hogy könnyebben össze tudja dolgozni a gép, ez esetben "soup chunky" módban fél óra alatt kész, meg kell várni, hogy kihűljön a "tej" és fogyasztható is.

Megjegyzések