Ugrás a fő tartalomra

Magos keksz


Gluténmentes magos keksz


Gluténmentes tojásmentes, és egy olcsó snack rágcsálnivalónak, ami ráadásul még egészséges is.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő Főzési idő: 35 perc
Teljes idő Teljes idő: 50 perc

Adag Adag: 3 fő
Kategória Kategória: Snack
Konyha Konyha: Nemzetközi
Diéta Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Laktózentes, Tojásmentes, Vegetáriánus
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

150 g amarántliszt
50 g mag mix (len, szezám, chia stb...)
2 ek olíva olaj
3 ek lenmagpehely + 9 ek víz vagy 3 db tojás
2 ek víz
1 kk só

Elkészítés:

- A lisztet, a magokat összekeverem az olíva olajjal és a sóval.
- A következő lépésben el lehet dönteni, hogy tojással vagy tojáshelyettesítő lenmagpehellyel készüljön el.
Én lenmagpehellyel készítettem. A 3 evőkanál lenmagpelyhet 9 evőkanál forró vízzel elkeverem (1 ek lenmagpehely + 3 ek víz = 1 tojás helyettesítése), és 3-5 percet állni hagyom, elkeverem és hozzáöntöm a lisztes hozzávalókhoz.
- Egy omlós tésztát gyúrók belőle. 
- Miután összeállt a tészta, egy tepsibe sütőpapírt teszek (szilikonosat használtam, hogy ne ragadjon le). A tésztát elegyengetem négyszög formájúra és egy másik sütőpapírral lefedve a tetejét egy másik tepsivel lelaposítom kb. 0,3-0,5 mm vastagságúra. 
-Ezután egy éles késsel óvatosan kockákra vágom és szétválasztom egymástól, hogy sülés közben ne ragadjon össze, ha valaki mégsem elég távolságot hagy a kockák között, ha jól megsült szét lehet törni.
Előmelegített sütőben alul-felül sütési móddal 180-190 fokon 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.

Megjegyzések