Magos keksz

Gluténmentes magos keksz


Régóta szerettem volna megcsinálni ezt a süteményt, de most sikerült végre rászánnom magam. Gluténmentes tojásmentes, és egy olcsó snack rágcsálnivalónak, ami ráadásul még egészséges is.
.

Hozzávalók:


150 g amarántliszt
50 g mag mix (len, szezám, chia stb...)
2 ek olíva olaj
3 ek lenmagpehely + 9 ek víz vagy 3 db tojás
2 ek víz
1 kk só

Elkészítés:



A lisztet, a magokat összekeverem az olíva olajjal és a sóval. A következő lépésben el lehet dönteni, hogy tojással vagy tojáshelyettesítő lenmagpehellyel készüljön el. 
Én lenmagpehellyel készítettem. A 3 evőkanál lenmagpelyhet 9 evőkanál forró vízzel elkeverem (1 ek lenmagpehely + 3 ek víz = 1 tojás helyettesítése), és 3-5 percet állni hagyom, elkeverem és hozzáöntöm a lisztes hozzávalókhoz.
Egy omlós tésztát gyúrók belőle. Miután összeállt a tészta, egy tepsibe sütőpapírt teszek (szilikonosat használtam, hogy ne ragadjon le). A tésztát elegyengetem négyszög formájúra és egy másik sütőpapírral lefedve a tetejét egy másik tepsivel lelaposítom kb. 0,3-0,5 mm vastagságúra. Ezután egy éles késsel óvatosan kockákra vágom és szétválasztom egymástól, hogy sülés közben ne ragadjon össze, ha valaki mégsem elég távolságot hagy a kockák között, ha jól megsült szét lehet törni. 
Előmelegített sütőben alul-felül sütési móddal 180-190 fokon 30-35 perc alatt ropogósra sütöm.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése