Ugrás a fő tartalomra

Totu nyuszi

Kókuszos totu nyuszi


Húsvét közeledtével gondoltam kicsit feldobom az ünnepi asztalt. A tavalyi év sikerére való tekintettel ismét lesz totu nyuszi.

Hozzávalók:


100 g totu

5-6 ek kókuszreszelék
1 kk kókuszolaj
1 kk karob
3 csipet stevia
1 szem málna, vagy eper
pár darab szeletelt mandula
vanília
citrom részelt héja

Elkészítés:


A totu receptjét megtaláljátok ide kattintva.
A kókuszolajat felmelegítem forróra és elkeverem benne a karobport, majd pipettával zsírpapírra cseppeket csepegtetek, és megvárom míg kihűl. Ameddig kihűlnek a cseppek, addig elkészítem a nyuszi testét.
A totuhoz hozzákanalazok 3 ek kókuszreszeléket,vaníliából kikapart kis magocskákat és a reszelt citrom héját. Az egészet jól összedolgozom, és kis golyócskát, hengert formázok. Miután ez megvan meghempergetem a megmaradt kókuszreszelékben. 
A fülei reszelt mandulából készülnek, az orra pedig pici eper vagy málna darabból, a karob cseppek pedig a szemét fogják alkotni (a szemet pótolhatja akár fekete szezámmag is).
Mérettől függően 4-5 darab nyuszi készül az adott mennyiségből.

Megjegyzések