Ugrás a fő tartalomra

Brokkoli krémleves

Zöldség leves


A zöldséges krémlevesek egyszerűen megunhatatlanok. Az egyik kedvencem a brokkoliból készült. Remélem nektek is hamarosan a kedvencetekké válik.

Hozzávalók:


300 g brokkoli
2-3 ek kölesliszt
3 ek kókuszolaj
1 pohár natúr joghurt
1 kk só 
víz

Elkészítés:


A brokkolit felteszem főni a sóval és annyi vízzel, hogy ellepje. Miután puhára főtt a brokkoli pár darabot külön szedek, a többit össze turmixolom vízzel.

A kókuszolajon megpirítom a lisztet, és elkeverem benne a joghurtot és egyenletesen kevergetés közben hozzáöntöm a brokkolihoz. Ha túl sűrű a leves, adjunk hozzá vizet, ha híg, akkor pluszba egy kis hajdina lisztet, hogy besűrűsítse.

Hogy tartalmas legyen tálalhatjuk pászkával vagy ehetünk hozzá extrudált köles golyót is.

Megjegyzések