Ugrás a fő tartalomra

Házi mandulatej

Mandulatej házilag


A növényi tejkészítő beszerzése után megkezdődött a kísérletezés, aminek az eredménye lett ez a finom növényi ital. A boltival szemben azt tapasztaltam, hogy finomabb és laktatóbb is.


Hozzávalók:


200 g mandula
1 liter víz
2 ek kókuszreszelék
1 kk kókuszolaj
1-2 csipet stevia
1/2 vanília rúd (elhagyható)

Elkészítés:


A mandula magokat beáztattam egy estére kb. 8-12 órára.
A manduláról leöntöm a vizet. Én ChufaMixxel készítettem az italt, mert így jóval gyorsabb és egyszerűbb elkészíteni. A tartályba beletöltöttem az 1 liter vizet. A szűrőbe beleadagoltam a mandulát, a kókuszolajat, és a kókuszreszeléket, és a vanília magokat. Az egészet botmixerrel összedarálom, ezután kipréselem. A megmaradt őrleményt kiszárítottam és süteménybe lehet keverni. 

A növényi italt a hűtőbe teszem állni (2-3 óra), hogy még finomabb legyen.


Megjegyzések