Ugrás a fő tartalomra

Csicsóka tócsni

Csicsóka tócsni


Előző évben többször is csináltam csicsókából készített ételt, de nagyon puffasztott és a gyomrom sem volt valami jól tőle. Idén adtam még egy esélyt neki, hátha... és kár lett volna a feledésbe meríteni ezt a szuper zöldséget.

Hozzávalók:


4-5 db közepes méretű csicsóka
100 g zabliszt
1 ek növényi olaj
1-1.3 dl víz
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors, fűszerkömény, paprika
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:




A csicsókát meghámozom és nagy lyukú reszelőn lereszelem. A csicsókához hozzáöntöm a lisztet, a vizet és a fűszereket, a zúzott fokhagymát és egyenletesen összekeverem. Olajak közül én a hidegen sajtolt napraforgó olajat választottam, de olíva olajjal is készíthető. Az adott módon arany barnára sütöm.

Sütést illetőleg több módot is kipróbáltam:
1. A meleg szendvics sütőnek a grill és gofri részével
Előnye: zsiradék nélkül lehet megsütni
Hátránya: kis híján éhen hal az ember mire elkészül (2 db 10-15 perc)

2. Serpenyőben kókuszolajon
Előnye: gyorsan elkészül (közepes lángon 4-7 perc)
Hátránya: zsírban történik a sütés

Mind a két variációval finom, aki gondolja tehet még bele tojást is a tésztába, én kihagytam ezt a lépést. Friss mentás limonádéval gyerekkor idéző :)

Megjegyzések