Ugrás a fő tartalomra

Zöldségpüré

Zöldségpüré


Egyik ételfutártól rendeltem egy hasonló ételt, ami bele is került a kedvencek közé, mivel egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók:


250 g brokkoli
250 g karfiol
200 g zeller
100 g karalábé (elhagyható)
1 db fehérrépa
1 gerezd fokhagyma
1-2 ek kókuszolaj
1 dl növényi tejszín (mandula, kesu, zab, rizs)
ízlés szerint só


Elkészítés:



A zöldségeket puhára párolom. A pároló vizet (kb 3 dl) használtam fel a turmixolásnál is, mert abban már benne van a zöldségek íze is.

Bot mixerrel vagy turmixgéppel pépesítem.

1-2 szedőkanálnyi pürében külön, felfőzöm a növényi tejszínt, amikor már forr, hozzákeverem a többihez, amíg egyenletesen el nem oszlik.

Roston vagy grillezett csirkemellel tálalom.

Megjegyzések