Csicseriborsós minestrone leves

Minestrone leves másképp


Örülök, hogy sikerült elkészítenem ezt a levest, ugyanis valamiért mindig elfelejtettem valamelyik hozzávalót megvenni a boltból. 3 nap előkészület után végre csak sikerült elkészítenem és nagyon finom lett :).

Hozzávalók:


2 közepes méretű vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 szár zeller
1 nagyobb fehérrépa
1 nagyobb kaliforniai-, kápia paprika
1 közepes méretű cukkini
3 ek paradicsom sűrítmény
100 g fehér bab
100 g barna vese bab
100 g csicseriborsó
1,5 l víz
1 kk kakukkfű
1 kk bazsalikom
1 kk oregánó
2 db babérlevél
2 kk csemege őrölt paprika
100g teljes kiőrlésű spagetti tészta
ízlés szerint bors
ízlés szerint só

Elkészítés:



A babokat és a csicseriborsót külön-külön egy estére beáztatom (8-12 óra) így könnyebben emészthető lesz a szervezet számára, és hamarabb is megfő :).

A hagymát felkockázom, és olívaolajon üvegesre pirítom, majd lassú tűzön bele keverem a zúzott fokhagyma gerezdet is.
A fehérrépát felkarikázom, majd a zellerszárat felszeletelem 0,5 cm vastagságúra és hozzáadom a hagymához dinsztelődni, lassú tűzön időnként megkeverve.
A paprikát felkockázom, a cukkinit felnégyelem, szeletekre vágom, és mehet a lábasba, ezt követően fűszerezem és sózom, és időnként megkeverem (5 perc).
Az egészet felöntöm 1,5-1,8 l vízzel, hozzáöntöm a megmosott, leszűrt babokat, és csicseriborsót.
Fedő alatt alacsony fokozaton puhára főzöm.

Van, aki a levesbe főzi a tésztát, van, aki külön, itt el kell dönteni hogyan szeretnénk. (Én külön szoktam mindig főzni). A spagetti tésztát 2-3 részre töröm, és miután már puha leöntöm róla az enyhén sós főzővizet és hozzáöntöm a leveshez.

A mennyiség kb. 4-5 főnek elég, helyettesíthet akár egy fő étkezést, mivel nagyon gazdag leves.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése