Ugrás a fő tartalomra

Joghurtos padlizsánkrém

Padlizsánkrém


Végre szezonja van az idei padlizsánnak, ami nem csak grillezve nagyon finom, hanem padlizsánkrémnek is ízletes.


Hozzávalók:


1 db padlizsán
1 gerezd fokhagyma
1 db lilahagyma
2 ek natúr joghurt
1 kk kókuszolaj
2-3 csipet őrölt bors
só ízlés szerint
pár csepp citrom leve

Elkészítés:

Egy nagyobb darab padlizsánt megmosok és megtörölgetem. Hosszába bemetszem, nem kell teljesen kettévágni és tepsibe teszem. Előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 200 fokon egy óráig sütöm fél időnél átfordítva.
Ameddig a padlizsán sül, egy kisebb lilahagymát apró kockára vágok, és lereszelem hozzá a fokhagymát.
Akkor van kész a padlizsán, ha már a héja megbarnult és összeesett. Kiveszem a sütőből és lefejtem a padlizsán húsát a héjáról, a magos közepére nincs szükség.
Egy tálban villával összetöröm a padlizsánt és hozzáadom a hagymákat, a borsot, citromlevet és sót, majd végezetül a natúr joghurtot, kókuszolajat. Alaposan összekeverem, ízlés szerint petrezselyemzölddel is megbolondítható.



Megjegyzések