Spenótos pite

Spenótos pite


Amikor elkezdtem a diétát, fogalmazzunk úgy, hogy eléggé válogatós voltam.  Az idő előrehaladtával azonban elkezdtem olyan ételeket is fogyasztani, amiket valahogy elvből nem ettem meg azelőtt, így még több recepttel tudlak titeket megörvendeztetni.

Hozzávalók:


150 g spenót
6 db tojás
80 g mozarella
3 ek olíva olaj
2-3 szál újhagyma
1 tk fokhagyma por
1-2 kk só
1 kk bors

Elkészítés:


A spenótot megmosom, a hosszabb szárakat visszavágom, lehet hozzá használni bébi spenótot is, majd lecsepegtetem.

Egy serpenyőben 2 ek olíva olajat melegítek, (nem fontos forrónak lenni), majd rádobom a spenótot és megfonnyasztom rajta (3-5 perc).

Egy jénai tálat kiolajozok és eloszlatom az alján a spenótot és ráültetem a mozzarella golyókat.

A 6 db tojást feltöröm és kb. habosodásig verem, közben ízesítem a fokhagymával (lehet fokhagyma gerezdet is használni), borssal és sóval és ráöntöm a sajtos spenótos alapra.

Az újhagymát felkarikázom és megszórom a tetejét vele.

Előmelegített sütőben 190 fokon 30-35 perc alatt készre sütöm.





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése