Ugrás a fő tartalomra

Diétás pizza

Gluténmentes, laktózmentes, élesztőmentes pizza


Sokak nagy kedvence a pizza, ezzel én sem vagyok másképp, és elég "függő" vagyok ahhoz, hogy hajlandó legyek szöszmötölni az egészséges végeredményért. Szinte minden diétába beilleszthető, leginkább a többi már csak a feltéten múlik :).

Hozzávalók:


1 fej karfiol (500g)
1 tojás
ízlés szerint bazsalikom
ízlés szerint oregánó
ízlés szerint  só


Elkészítés:



A karfiolt megmosom lecsepegtem, hagyom száradni, ezután kis darabokra szétszedem, levágva a nagyobb szár részeket.
Miután végeztem mehet is az aprítóba, amivel rizsszem nagyságúra darálom össze. 
Ezt követően 2 lehetőség van:
1. mikróban pár percig "főzöm" amíg forró nem lesz
2. forrásban lévő vízben pár percig főzöm (ezt követően leszűröm és lecsepegtetem)
A következő lépésben fogok egy anyagot (harisnya, anyag pelenka, konyharuha) és kicsavarom a karfiolból a levét, érdemes jól megnyomorgatni, ellenkező esetben nagyon vizes lesz a pizza és szétesik.
Ha megvagyunk, akkor mehet bele a tojás, az oregánó,bazsalikom só és alaposan összekeverem.
A pizza alapot pizzasütő formába vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe kör formájúra egyengetem kb. 3-4 mm vastagságúra.
Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük alul- felül sütéssel 210 fokon.
Ebben az esetben csak kicsit elősütjük a pizza alapját. 
A sütés után ráteszem a kívánt feltétet, ami nálam oregánós, bazsalikomos paradicsom püré volt, tonhal, lilahagyma egy kevés mozzarellával a tetején, de ezt mindenkinek a képzeletére bízom, kinek melyik ízlik.
Miután sikerült rátenni minden ideális összetevőt, visszateszem a sütőbe sülni 210-230 fokon 20-30 percet.

Jó étvágyat!

Megjegyzések