Ugrás a fő tartalomra

Zabpehelylisztes palacsinta

Zabpelyhes palacsinta


A palacsinta kísérletezések következő receptje született meg a napokban. Ennek előnye a tönkölylisztes, és gesztenyelisztes palacsintával szemben, hogy ennek nem barna, hanem fehér a tésztája (kókusztejjel). Kókusztejjel készítve kicsit hasonlíthat az íze a grízes tésztához, de ennek ellenére nagyon finom. :)


Hozzávalók:


20 dkg zabpehelyliszt
3-5 dl kókusztej
2 db tojás
15 g kókuszolaj
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet só
pár csepp citrom leve, vagy egy csipet aszkorbinsav


Elkészítés:



A zabpehelylisztet csomómentesre keverem a kókusztejjel, tojással és a folyékony állagú kókuszolajjal. A szódabikarbónát felpezsdítem citromlével vagy aszkorbinsavval.
Annyi kókusztejet adok a liszthez, hogy palacsinta tészta állaga legyen (ez változó, hogy melyik zabpehely mennyi folyadékot vesz fel).
Az egészet állni hagyom 1-1,5 órát utána serpenyőben egyenként kisütöm. Körülbelül 10-17 darab jön ki belőle mérettől és vastagságtól függően.

Megjegyzések

  1. Azt szeretném tudni hogy mivel lehet ízesíteni a palacsintát? Mit tehetek bele? :)

    VálaszTörlés
  2. Ennél a receptnél találhatsz hozzá, különböző töltelék variációkat :)
    http://www.marcsipan.hu/2014/10/dietas-palacsinta.html

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése