Ugrás a fő tartalomra

A gyógyító grapefruit mag kivonat

A grapefruit igen közkedvelt egzotikus gyümölcs, magas a C-vitamin tartalma E vitaminok, bioflavonoidok is tartalmaz, immunerősítő és segíti a már megbetegedett szervezet gyógyulását. A hasznos tulajdonságai közé sorolható, hogy javítja kiválasztó szervek főleg a máj és a veseméregtelenítő működését, és szervessav-tartalma miatt kitűnően javítja az étvágyat.


A termést, azaz a grapefruit gyümölcsét és annak magját is felhasználják táplálék-kiegészítők és gyógyhatású készítmények gyártásakor.

A grapefruitmag kivonat, -csepp és tabletta fogyasztása 1970-es évektől nőtt meg ugrásszerűen. Egy 1990-ben készült kutatás szerint az akkor kapható és vizsgált 30 féle antibiotikum és 18 féle gombaölő készítménynél volt hatékonyabb.

A grapefruitmag kivonat kiválóan alkalmas különböző bakteriális, vírusos és gombás fertőzések (pl. Candida) kezelésére és a betegségek megelőzésében is nagy szerepet tölthet be. A kivonat ez említetteken kívül hatékony csíraellenes szer is egyben az Escherichia coli, Lactobacillus, Staphylococcus, Streptococcus, Salmonella, Pseudomonas, Klebsiella, Shigella, Chlamydia, Legionella, Helicobacter, Herpefr vírus és sarjadzó gombák túlszaporodása ellen is védheti szervezetünket. 

Azok körében, akik rendszeresen fogyasztották a grapefruitmagnak a kivonatát 4 hét után javultak bizonyos hasi panaszok, ilyen például a puffadás, székrekedés.

Felnőttek és gyerekek számára is egyaránt fogyasztható, íze kesernyés folyadékkal hígítani kell a koncentrátumot a feltüntetett adagolásnak megfelelően. Felhasználása sok esetben megegyezhet a teafaolajéval (a teafaolajról bővebben itt olvashat) ilyen például:

- Kiválóan alkalmas fogkefe és szájüreg fertőtlenítésére
- Fogmosás utáni gargalizálásra
- Köhögés és torokproblémák esetén gargalizálva, és utána lenyelve enyhítheti a fájdalmas - panaszokat.
- Fürdővízbe, ülőfürdő esetén kedvező lehet bizonyos intim problémák esetén, és megfázáskor.
- Ruhák, fehérnemű fertőtlenítésére mosáskor hozzáadva a vízhez.
- Allergiások számára tisztítószer és vegyszerek helyett alkalmas használata, mivel fertőtlenítő hatású.

A csepp jótékony hatását illetően rengeteg kutatás folyik napjainkban is. Káros hatása nem ismert, de minden esetben betartandó a meghatározott adagolás, és más gyógyszerek használatával együttes alkalmazása esetén az orvosi konzultáció.

Forrás:
http://orthomolecular.org/library/jom/1990/pdf/1990-v05n03-p155.pdf
http://bolt.biopiac.info/
http://www.thecandidadiet.com/grapefruitseed.htm
https://hu.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A9pfr%C3%BAt
http://grapefruitmag-csepp.biomax.hu/

Megjegyzések