Ugrás a fő tartalomra

Vöröslencse főzelék

Vöröslencse főzelék


Szuper gyorsan elkészíthető főzelék, nem kell külön áztatni, mint a hagyományos lencsét, azonban kicsit több odafigyelés igényel. Akinek nem sok ideje marad a főzésre egy hosszú nap után, vagy egyszerűen hamar le szeretné tudni a főzőcskézést, annak bátran ajánlom az elkészítését.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő Főzési idő: 35 perc
Teljes idő Teljes idő: 40 perc

Adag Adag: 4 fő
Kategória Kategória: Főzelék
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta, Laktózmentes, Vegetáriánus, Vegán
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:
vöröslencse főzelék

500g vöröslencse
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek kókuszolaj
1 ek tk. tönkölybúza liszt
1 ek őrölt pirospaprika
1 mk őrölt babérlevél
½ mk őrölt szerecsendió
½  mk őrölt bors
ízlés szerint só

Elkészítés:

- A vöröslencsét hideg vízben alaposan átmosom, akár többször is. A lencsét annyi vízzel öntöm fel, hogy kényelmesen ellepje. A tűzhelyen alacsony lángon főzőm időnként megkeverve, nehogy leégjen (nagyon gyorsan letud sajnos égni). Ha szükséges apránként pótolom a vizet.
- Az olajon megpirítom az apróra vágott fokhagymát, majd hozzáadom a lisztet és egyenletesen keverem. A gázról levéve annyi hideg vizet öntök hozzá, hogy csomómentesre tudjam elkeverni (sűrű krémes állagúnak kell lennie). Ezt követően hozzáadom a paprikát is.
- A lencsét ízesítem a sóval, babérlevéllel és szerecsendióval, borssal.
- Amikor már majdnem puha a lencse, hozzáöntöm a rántást és egyenletesen elkeverem, és az újra forrástól számítva pár percig főzőm. Ezt követően tálalom.
Aki szereti a pikáns ízeket megbolondíthatja egy kis füstölt őrölt paprikával

Megjegyzések