Ünnepek előtti sütőtök lekvár
Hozzávalók:
1 kg sült sütőtök
1 dl víz
2 ek útifűmaghéj
2 egész szegfűszeg
1/2 kk nátrium benzoát
Elkészítés:
A tököt sütőben készre sütöm, miután kész megvárom, ameddig langyosra kihűl. A tökről leszedem a héját.
Turmixgép segítségével, összeturmixolom a tököt a vízzel (annyi vizet adok hozzá, hogy a turmixgép letudja turmixolni, ne legyen túl híg), és a reszelt szegfűszeggel. Ha nem elég édes a tök, tehetünk bele édesítőszert.
(Merülő vagy bot mixerrel is össze lehet pépesíteni a tököt.)
Miután kész az összedarált tök, ezután adom hozzá az útifűmaghéjat, amit kanállal keverek a sűrítménybe. (Az útifűmaghéjat zselésítő hatása miatt adom hozzá)
A lekvárt előmelegített befőttes üvegekbe töltöm, miután rácsavartam a tetőt 5 percre fejre állítom az üvegeket. Ezután pedig elfoglalhatják helyüket a kamra polcon.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése