Ugrás a fő tartalomra

Házi csirkemell sonka

Csirkemell sonka házilag


Miután a bolti csirkemell tele van nyomva tartósítószerrel és egyéb mágikus adalékanyagokkal, az gondoltam megoldom házilag ezt a kérdést, ha már a tartósítószeres és adalékanyagos kajákat is száműzni kellett az étrendemből.

Hozzávalók:


1 kg csirkemell filé darálva

1-2 gerezd fokhagyma
3-4 ek rizsszirup
1 kk só
1 kk olívaolaj vagy kókuszolaj
ízlés szerint őrölt fűszerpaprika
ízlés szerint bors
ízlés szerint szerecsendió
ízlés szerint fűszerkömény

Elkészítés:


A csirkemellet megmosom, lecsepegtetem és ledarálom.
Egy kis tálban összekeverem a rizsszirupot és a fűszereket, és fokhagyma présen összetört fokhagymát.
A fűszeres sűrű masszát, összedolgozom a darált csirkemellel, hogy mindenhol, egyenletesen fűszeres legyen. 
A masszát kiolajozott formába töltöm, eligazítom. A sütőben 35-40 percig sütöm közepes hőmérsékleten (alufóliával lefedve), ezután leöntöm róla az eresztett levet, és 10-15 percre magas hőméréstelken sütöm tovább fólia nélkül, addig, hogy szép aranybarna legyen a teteje.

Miután kész, hidegen és melegen is fogyasztható. Candida diéta első szakaszában nem ajánlott a rizsszirup miatt, a következő időszakokban is csak mérsékelten, én is havonta max. 1x csináltam a szirup édessége miatt. :(



Megjegyzések