Sült paprikakrémes padlizsános csirke
Erről az ételről mindig a tavasz és a nyár jut az eszembe, ahogy megérzem a sütőben készülő zöldségek illatát. Készíthető hússal és húsmentesen is. A kesudió elhagyásával kevésbé krémes, szószos állagot kapunk, érdemes nem kihagyni belőle.
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 40 perc
Teljes idő: 55 perc
Adag: 3 fő
Kategória: Főétel
Konyha: Nemzetközi
Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Laktózmentes, Tojásmentes
Szerző: Marcsipán
Hozzávalók:
500 g csirkemell150 g csicseriborsó (konzerv)
70 g kesudió
2 db kápia- vagy kaliforniai paprika
1 db nagyobb padlizsán
1 db közepes lilahagyma
1 db közepes vöröshagyma
100 ml víz
2-3 ek olíva olaj
1 db nagyobb gerezd fokhagyma
1 kk füstölt őrölt fűszerpaprika
1 kk őrölt fűszerkömény
1 kk szerecsendió
2 kk morzsolt koriander
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.- A paprikát megmosom, megtörölgetem, csumázom és a lilahagymával csíkokra vágom. A gerezd fokhagymával együtt egy sütőpapírral kibélelt tepsire teszem, és 15 percig sütöm.
- A padlizsánt is megmosom, a szárát levágom és nagy kockákra vágom, megsózom és szintén sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és szintén 15 percig sütöm. Ez a folyamat azért ajánlott, mert nem lesz akkor keserű a padlizsán.
- Ameddig a padlizsán készül addig összeturmixolom a kesudiót 100 ml vízzel a sült paprikával és hagymával.
- A csirkemellet és a vöröshagymát kockára vágom, fűszerezem és olíva olajon félkészre főzöm, majd hozzáöntöm a csicseriborsót is.
- Amikor kész a padlizsán hozzáöntöm a húshoz, majd ráöntöm a szósz állagú turmixolt paprikát. Az egészet összefőzöm kb. 10 perc alatt.
- Az egészet puhára főzzük, és köretként rizzsel, kölessel, hajdinával, quoinával, tésztával tálalhatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése