Ugrás a fő tartalomra

Bundás alma

Bundás alma


A régi nagy retro kedvenc, emlékszem gyerekkoromban, szombatonként gyakran került az asztalra az alma ebben a formájában. Mivel inkább pénz szűkében voltunk, mint teljében, így édesanyám mindig a legtöbbet próbálta kihozni az otthon lévő alapanyagokból. Igazából így mi nem igazán éreztük, hogy bármiben is hiányt szenvednénk. Az évek során a pár reform módosításon esett át, de a jellege megmaradt.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 10 perc
Főzési idő Főzési idő: 10 perc
Teljes idő Teljes idő: 20 perc

Adag Adag: 3 fő
Kategória Kategória: Desszert
Konyha Konyha: Magyar
Diéta Diéta: Candida diéta, Laktózmentes
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

Bundás alma
3 db alma
100 g zabpehelyliszt
170 ml zabital
1 db tojás (M)
½ kk fahéj
1 csipet vanília
1 csipet só
4-5 ek kókuszolaj

Elkészítés:

- Az almákat megmosom és vékonyan meghámozom, ezt követően kb 1-½ cm vastag szeletekre vágom és kivájom a közepét.
- Az almán kívül az összest összetevőt összekeverem, hogy egy palacsinta tésztához hasonló, azonban sűrűbb állagú tészta legyen.
- Az almákat megforgatom a tésztában, hogy jó alaposan beborítsa mindenhol, és végezetül forró olajban kisütöm. Megforgatva mind a két oldalát aranybarnára sütöm.
A recepthez nem szükséges édesítőszer, mivel a zabpehelyliszt és zabital önmagában édesebb, azonban tálalási javaslatként lehet rászórni porított eritritet.

Megjegyzések