Ugrás a fő tartalomra

Görög - zsebes csirke

Töltött csirkemell


Mivel, hogy bespájzoltam spenótból így kb. spenótot spenóttal eszünk, ami annyiból nem árt, hogy magas a vas tartalma, ami diéta alatt lecsökkenhet a szervezetben. Sajnos ezzel a recepttel nem kedvezek a szigorú időszakban tartó diétázóknak, de kitartást azért.


Hozzávalók:


2 db csirkemell filé
100 g feta sajt
1 marék spenót/ 1 db lilahagyma
10-15 db koktél paradicsom
1 tk oregánó
2 gerezd fokhagyma
2 tk fokhagymapor
1 tk oregánó
1 tk bazsalikom
2-3 kk őrölt bors
2 tk só
2 ek olíva olaj

Elkészítés:

A csirkemellet megmosom, lecsepegtetem, hüvelykujjnyi vastagságokat hagyva bevagdosom úgy, hogy ügyelek, hogy ne vágjam ketté "zsebeket csinálok". 

Ezt követően sózom, fűszerezem, szórok rá egy kis fokhagymaport is, és az egészet jól belemasszírozom a husiba.

A feta sajtot és paradicsomot szeletekre vágom, és megtömöm vele a réseket.

A spenótot én nem fonnyasztottam meg, hanem frissen tettem bele, ha valaki fonnyasztani szeretné,
annak kb. a háromszorosa mennyiséget kell venni az elkészítéshez. A lilahagymát felezem és szeletekre vágom, azzal tömöm meg.

Ha minden jóval megtömtük a csirkét (paradicsom, feta, spenót), akkor nincs más hátra, minthogy megszórom a maradék fokhagymaporral, oregánóval ha van friss bazsalikom a közelben azt is lehet rátenni.

Egy olajozott, jénai tálba helyezem és melléteszem a 2 gerezd fokhagymát. 190 fokra előmelegített sütőben lefedve kb. 40-50 percig sütöm. Az eresztett levével időként meglocsolom. Amikor letelt a 40-50 perc, leveszem róla fóliát, leöntöm a levet és 10 percig kb. 220 fokon sütöm tovább. 

Alul - felül sütést használtam, hőlégkeveréses módban valószínűleg hamarabb elkészül, de szerettem volna, hogy jól átjárják az ízek és ne legyen száraz sem (szóval megéri a plusz időt :))

Megjegyzések