Ugrás a fő tartalomra

Wok zöldségek rizzsel

Extra zöldséges wok barna rizzsel

A héten mivel újra nekiálltam edzeni, ezért próbálok az étrendre is odafigyelni. A vacsorakészítés mindig kritikus pont, hogy estére ne terheljem meg a gyomrom, de finom is legyen, és ami a legfontosabb, ne egyhangú. Mivel tegnap húsmentes napot tartottunk így született meg ez a finomság.

Hozzávalók:


1 db padlizsán
1 db közepes cukkini
1 db kápia vagy kaliforniai paprika
2 db lilahagyma
1 db kisebb póréhagyma
2 db paradicsom
200-300 g brokkoli
1/2 kínai kel
2-4 kk só
2 kk bors
2-4 kk curry por
4-6 ek kókuszolaj
100 g barnarizs vagy köles

Elkészítés:


Én wokban készíttettem ezeket, így nem tudom pontosan milyen lesz az eredmény, aki serpenyőben készíti el esetleg.
A barnarizst kimérem, átmosom és elkezdem vízben főzni sóval és 1,5 kk olajjal.

A lilahagymát nagyobb kockákra vágom és megpirítom kókuszolajon. Ameddig a hagyma pirul a cukkinit 4 részre osztva közepesen vastagra vágom a padlizsánnal együtt. A paprikákat nagyobb darabokra kockázom a paradicsommal együtt.

Amikor a hagyma üvegesre pirult hozzáteszem a cukkinit, padlizsánt, paprikát, és paradicsomot, majd sózom, borsozom és időnként átkeverem.

A poré hagymát karikára vágom (a zöld részéből csak egy nagyon kevésre van szükség). A kínai kel saláta részét csíkokra vágom, a vastag erezetét pedig felkockázom, majd ezeket is beleöntöm a wokba, és megszórom a curry porral. Kicsit ázsiai beütése lesz tőle az egésznek, de kell bele ez a plusz, hogy megbolondítsa az ízvilágát.

A barnarizsnek elég, ha félig van megfőve, mivel úgy lesz nagyon finom, ha felszívja a zöldségek levét és együtt puhul a wokban. Amikor a rizs is fő a zöldségekkel együtt, mehet bele brokkoli (én mirelitből készítettem).

Az egészet összefőzzük, (még ízesítjük ha szükséges) amikor a zöldségek kellően ropogósak és a rizs is puha, akkor elkészült az ízletes finomság.

Ez az adag kb. 4 fő részére elegendő.



Megjegyzések