Karobos cukkinis sütemény
Az ismerőseim közül sokan nem ismerik a karobot és a kíváncsiság furdalta őket, hogy milyen lehet egy ilyen reform süti. A finomliszt, cukor és kakaó elhagyásával is lehet ízletes ételeket készíteni. A recept adott volt csak pár összetevőt kellett kicserélni és ekképpen született ez a süti is. A Candida diéta végén érdemes fogyasztani a rizsszirup miatt, a szirup elhagyásával bármikor ehető.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFFobzd06HmV8w1YFmt9C5siMXJIILLfI3gdXVDNCdKkfj1e2626k2Z-bLTW8IziWls1UAWxyKe9o94FaWkvnX5sW3arXfOudtSuQSomkKc29kwJRYqxjbNKavbTchF5_MQG9ybrXIP_yE/s200/20150817_201639_G%25C3%25B6r%25C3%25B6mb%25C3%25B6ly+utca.jpg)
200 g zabpehelyliszt
200 g cukkini
20-30 g dió vagy szeletelt mandula,
30 g rizsszirup (elhagyható)
50 g karob
125 ml kókuszolaj
3-5 csipet stevia
3 db tojás (M)
1-2 csipet só
1-1,5 tk szódabikarbóna
pár csepp citrom leve, vagy 1 csipet aszkorbinsav
Elkészítés:
A zabpehelylisztet, karobot, reszelt mandulát, sót és a citromlével felpezsdített szódabikarbónát összekeverem.
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, majd hozzákeverem a száraz alapanyagokhoz.
Ezután bele kanalazom a rizsszirupot, és hozzáöntöm a folyékony kókuszolajat és összekeverem.
A tojásokat kemény habbá verem és óvatosan hozzáadom az összetevőkhöz, és a végén szóróm bele a steviát.
Ízlés szerint megbolondítható még egy kevéske őrölt fahéjjal és szegfűszeggel is.
A masszát kikent formába öntöm, lehet őzgerinc, kalács, én kuglófformával készítettem.
Az előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréses módban, 40-45 perc alatt készre sütöm.
Miután kihűlt könnyen szeletelhető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése