Smarni
Nem szeretem a porból készíthető kajákat, mert túl van cukrozva és tele van adalékanyagokkal. A melegben jobban szeretek könnyű ételeket készíteni, ami nem terheli meg a gyomrot. A választás a császármorzsára esett, ami desszertnek vagy egy gazdag leves után második fogásnak is kitűnő.
Hozzávalók:
200 g tönköly búzadara
50 g zabliszt
2 db tojás
4 dl zabtej
4 ek kókuszolaj
1-2 csipet reszelt citromhéj
2 csipet vanília por
2 csipet só
Elkészítés:
A tönkölydarát a zablisztet, vaníliát, citromhéjat a zabtejjel csomómentesre keverem. Miután csomómentesre kikevertem 1-1,5 órát állni hagyom a hűtőben.
Az idő letelte után kiveszem a hűtőből
Szétválasztom a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját csipet sóval kihabosítom és hozzákeverem a masszához. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a tésztához.
Szétválasztom a tojás fehérjét és sárgáját. A tojássárgáját csipet sóval kihabosítom és hozzákeverem a masszához. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verem és óvatosan hozzákeverem a tésztához.
Egy serpenyőben kókuszolajat melegítek, nem kell, hogy túl forró legyen, ezután beleöntöm a masszát és készre sütöm, közben fakanállal folyamatosan darabolom és átforgatom, hogy ne égjen meg.
Lekvárral, porított eritrittel megszórva tálalom.
Lekvárral, porított eritrittel megszórva tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése