Zabpelyhes palacsinta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj6a2cNfVgOtP2ntuhQyfPmrw62vkSb2xQJ_oehBydo2rovtxAtD2iTUDbHsNGwyG-db4OJX7uxLFw-0cVXG_jbfCI1adDTy6u65gjpIxRVNdcbouL0xWCvA2LZz3UdxvXwsuFVYZHL4tbT/s320/20150625_225938_Vida+d%25C5%25B1l%25C5%2591.jpg)
Hozzávalók:
3-5 dl kókusztej
2 db tojás
15 g kókuszolaj
1 csipet szódabikarbóna
1 csipet só
pár csepp citrom leve, vagy egy csipet aszkorbinsav
Elkészítés:
A zabpehelylisztet csomómentesre keverem a kókusztejjel, tojással és a folyékony állagú kókuszolajjal. A szódabikarbónát felpezsdítem citromlével vagy aszkorbinsavval.
Annyi kókusztejet adok a liszthez, hogy palacsinta tészta állaga legyen (ez változó, hogy melyik zabpehely mennyi folyadékot vesz fel).
Az egészet állni hagyom 1-1,5 órát utána serpenyőben egyenként kisütöm. Körülbelül 10-17 darab jön ki belőle mérettől és vastagságtól függően.
Azt szeretném tudni hogy mivel lehet ízesíteni a palacsintát? Mit tehetek bele? :)
VálaszTörlésEnnél a receptnél találhatsz hozzá, különböző töltelék variációkat :)
VálaszTörléshttp://www.marcsipan.hu/2014/10/dietas-palacsinta.html