Ugrás a fő tartalomra

Bundás zöldségek

Bundás zöldségek


A vasárnap szinte nem múlhat el húsleves nélkül. Igaz kimarad belőle a krumpli meg a répa, de annyira fel sem tűnik, hogy hiányozzon. Mivel rengeteg zöldséggel készítem és nem leveskocka!!! vagy hasonló, (az ilyen dolgok elvből ki vannak tiltva a konyhából), enni is sokkal élvezetesebb. Anyukámnak az ötlete volt ez felhasználási mód, mert nem akartuk, hogy fájó szívvel a kukában landoljanak ezek a finomságok, így kaptak bundát. Igen, igen elsőnek én is kételkedtem, hogy ebből bármi jó kisülhet, de tévedtem, mert ez valami Isteni. Így van egy nagyon finom levesem, és van egy egészséges zöldséges köretem is :).

Hozzávalók:


500 g leveszöldség
100-120 g zabliszt
3 db tojás
kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés:


Zöldségek: zeller, karalábé, petrezselyem gyökér, lehet paszternák is, esetleg még karfiol a lényeg, hogy friss zöldségek legyenek.

A zöldségeket a húslevesben megfőzöm, érdemes nem felkockázni, hanem nagyobb darabokban hagyni, vagy szeletelni akkora méretűre, hogy a bundázásnál már ne kelljen külön bajlódni vele. 

Miután megpuhult a zöldség és a leves is elkészült, kiszedegetem belőle a zöldségeket.

Előkészítem a bundához az összetevőket. A tojásokat felverem és megsózom a lisztet tálba öntöm.

A zöldségeket egyenként megforgatom a lisztben, majd tojásban és forró olajban aranybarnára sütöm, amikor kész, lecsepegtetem róla a felesleges olajat és tálalható is.

Lehet hozzá készíteni mártogatóst, de magában is nagyon finom.

Megjegyzések