Ugrás a fő tartalomra

Medvehagymás pogácsa

Élesztőmentes pogácsa


Végre itt a tavasz és megindult már a medvehagyma szezonja, amit én sem hagyhattam ki, hogy ne készítsek belőle valamit, így pogácsára esett a választás.

Hozzávalók:


180 g zabpehelyliszt
170 g t.k. tönkölybúza liszt
4 ek olívaolaj
1 csokor medvehagyma
3 tojás
4 ek natúr joghurt
3-5 ml zabtej
0,5 kk szódabikarbóna
pár csepp citrom leve
1-2 kk só

Elkészítés:


A medvehagymát megmosom és összevágom kis darabokra. 

A liszteteket összekeverem a felpezsdített szódabikarbónával és sóval. Ezután hozzáadom az olívaolajat a 2 tojást, és a natúr joghurtot is. A tésztához annyi zabtejet adok, hogy összeálljon. 

Miután ez megvan, lisztezett nyújtódeszkán kinyújtom a tésztát, és megszórom a medvehagymával. Ezt összegyúrom, hogy mindenhol egyenletesen legyen a hagymából. Az egészet 2-3 órára egy tálban pihenni hagyom. 

Amikor letelt az idő kinyújtom a tésztát, bekockázom a tetejét, és lisztes pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A végén megkenem az egésznek a tetejét tojással.

Előmelegített sütőben, olajjal kikent tepsibe teszem a pogikat, és 170 fokon 25 percig, a végén 5 percig 190 fokon készre sütöm.

Megjegyzések