Ugrás a fő tartalomra

Élesztőmentes lángos

Élesztőmentes lángos


A strandon kapható lángossal szinte össze sem lehet hasonlítani, nem tocsog a zsírtól, és kellemesen telít el :) Fokhagymásan pedig egyszerűen verhetetlen.

Hozzávalók:


25 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1,5 dl víz
1 kispohár natúr joghurt (150 g)
1 kk só
1 kk szódabikarbóna
1 kk hidegen sajtolt napraforgómag olaj

hidegen sajtolt olaj a sütéshez

Elkészítés:


A lisztet elkeverem a natúr joghurttal, vízzel, és szódabikarónával. Egy éjszakára olajjal kikent nylon tasakban a hűtőbe teszem.

A tésztát részekre osztom, ki mekkorát szeretne sütni belőle annak függvényébe. Olajban kisütöm a lángost, lecsepegtetem róla az olajat.

Jó étvágyat! :)



Megjegyzések

  1. Kedves Marcsipán!

    Nagyon köszönöm a receptet, végre egy olyan lángost sikerült reprodukálnom, ami megszólalásig hasonlít az élesztős eredetire :-) Kár, hogy fánk tésztád nincs...

    Üdvözlettel, Piroska

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy ízlett :) Köszönöm a tippet, megpróbálom azt is megvalósítani mihamarabb!

      Törlés

Megjegyzés küldése