Kakaós- Karobos kuglóf
Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, nem túl, édes egészséges finomság. A diéta során kerüljük a kakaót, csak abba esetben tegyünk bele, ha a már a visszaállási időszakban vagyunk a normál étrendre.
Hozzávalók:
100 g barnarizs liszt
50 g hajdina liszt
20 g lenmagliszt
2 ek kakaópor
1 ek karob por
1 kk szódabikarbóna
fél citrom leve vagy 1 ek citromlé
1/2 kk stevia
50 g kókuszolaj
2 ek olívaolaj
200 ml kókusztej
50 ml víz
1-2 db alma (kisebb)
vanília
Elkészítés:
A liszteket a kakaó;- karobport és a steviát összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a citromlével felpezsdített szódabikarbónát.
*kakópornál én 20-22 %-os holland kakaóport használtam, karobpornál pedig arra kell odafigyelni, hogy minél világosabb a karobpor, annál jobb minőségű. Az esetben, ha csak karobot használunk a süteménybe, a kesernyés íze miatt, használjunk egy picivel több édesítőt.
Az almát, vagy almákat kis lyukú reszelőn lereszelem, majd, hozzáadom a vanília rúdból kinyert fekete kis magocskákat, és a tésztában elkeverem.
A kókuszolajat folyékony állapotban a lisztes keverékhez adom, majd miután jól összedolgoztam bele kanalazom az olívaolajat is.
A kókusztejet porból kevertem, de bolti már kész itallal is helyettesíthető. A tésztához hozzáöntök 50 ml vizet.
Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
Ha nem szilikon kuglóf formánk van, kenjük ki előtte kókuszolajjal a formát.
Előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon (hőlégkeveréses) 30-40 percig sütjük. Miután kihűlt könnyen szeletelhető, melegen nagyon morzsálódik.
Laktató édesség, a tésztába lehet gyümölcsöket és magvakat is belekeverni, úgy még finomabb. Magában és lekvárral is ízletes finomság.
A recepthez kapcsolódó termékeket egyszerűen megvásárolhatók itt.
A recepthez kapcsolódó termékeket egyszerűen megvásárolhatók itt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése