Ugrás a fő tartalomra

Kakaós- Karobos kuglóf

Kakaós- Karobos kuglóf


Egy nagyon egyszerűen elkészíthető, nem túl, édes egészséges finomság. A diéta során kerüljük a kakaót, csak abba esetben tegyünk bele, ha a már a visszaállási időszakban vagyunk a normál étrendre. 

Hozzávalók:

100 g kölesliszt
100 g barnarizs liszt
200 ml kókusztej 
50 g hajdina liszt
50 g kókuszolaj
20 g lenmagliszt
50 ml víz
2 ek kakaópor
1 ek karob por 
1 kk szódabikarbóna 
fél citrom leve vagy 1 ek citromlé 
1/2 kk stevia 
2 ek olívaolaj 
1-2 db alma (kisebb)
vanília

Elkészítés:

- A liszteket a kakaó;- karobport és a steviát összekeverem egy tálban, majd hozzáadom a citromlével felpezsdített szódabikarbónát.
*kakópornál én 20-22 %-os holland kakaóport használtam, karobpornál pedig arra kell odafigyelni, hogy minél világosabb a karobpor, annál jobb minőségű. Az esetben, ha csak karobot használunk a süteménybe, a kesernyés íze miatt, használjunk egy picivel több édesítőt.
- Az almát, vagy almákat kis lyukú reszelőn lereszelem, majd, hozzáadom a vanília rúdból kinyert fekete kis magocskákat, és a tészta alapba elkeverem.
- A kókuszolajat folyékony állapotban a lisztes keverékhez adom, majd miután jól összedolgoztam bele kanalazom az olívaolajat is.
- A kókusztejet porból kevertem, de bolti már kész itallal is helyettesíthető. A tésztához hozzáöntök 50 ml vizet.
- Egy nagyon lágy tésztát fogunk kapni.
- Ha nem szilikon kuglóf formát használunk, kenjük ki előtte kókuszolajjal a formát.
- Előmelegített sütőben kb. 160-180 fokon (hőlégkeveréses) 30-40 percig sütjük. Miután kihűlt könnyen szeletelhető, melegen nagyon morzsálódik.
Laktató édesség, a tésztába lehet gyümölcsöket és magvakat is belekeverni, úgy még finomabb. Magában és lekvárral is ízletes finomság.

Megjegyzések