Reform sárgaborsó főzelék
A kisgyerekünk miatt egyre többet eszünk mostanság főzelékeket, na meg persze amiatt is, mert egészséges és fő a változatosság. Kicsit időigényes az elkészítése, de kár lenne csak emiatt mellőzni, ezt a finomságot.
Hozzávalók:
300 g sárgaborsókb. 1 l víz
1 közepes méretű vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 mk őrölt babérlevél
1 mk őrölt bors
1 ek őrölt édes piros paprika
2 ek kókuszolaj
1 ek tk tönkölybúza liszt
ízlés szerint só
Elkészítés:
- A sárgaborsót hideg vízben alaposan átmosom és 2-5 órára beáztatom. Főzés előtt az áztató vizet leöntöm és friss vizet engedek rá, annyi, hogy kényelmesen ellepje. Alacsony hőmérsékleten főzöm.- A vöröshagymát 1 ek olajon enyhén barnásra pirítom, és hozzáöntöm a sárgaborsóhoz.
- A sárgaborsót időközönként megkeverem.
- Amikor már a sárgaborsó kezd pépes állagú lenni (kb 1-1,5 óra), gyakran megkeverem és elkészítem a rántást.
- A rántáshoz 1 ek olajon, elkeverem az 1 ek lisztet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és 1 ek paprikát. A tűzről levéve annyi hideg vizet öntök hozzá (kb 1 dl), hogy csomómentesre tudjam keverni.
- Amint elkészült a rántás, hozzáöntöm a főzelékhez, és azzal együtt kb 4-5 perc alatt készre főzöm.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése