Ugrás a fő tartalomra

Tahinis padlizsánkrém

Padlizsán-szezámmagkrém


Imádjuk a padlizsánt és a magkrémeket, ennek a házasításából jött létre ez a nem mindennapi recept, ami ismerősök megkóstolása alapján is bizonyított.


Előkészítési idő Előkészítési idő: 5 perc
Főzési idő Főzési idő: 60 perc
Teljes idő Teljes idő: 65 perc

Adag Adag: 2 fő
Kategória Kategória: Előétel
Konyha Konyha: Nemzetközi
Diéta Diéta: Candida diéta, Gluténmentes, Laktózmentes, Vegán
Szerző Szerző: Marcsipán

Hozzávalók:

Tahinis padlizsánkrém
1 db közepes méretű padlizsán
3 ek tahini (szezámmagkrém)
1 kk citromlé
1 kk szűz olíva olaj
1 kisebb gerezd fokhagyma
3 csipet bors
3 csipet kömény
3 csipet só

Elkészítés:

- A padlizsánt megmosom és megtörölgetem. Hosszába bemetszem, nem kell teljesen kettévágni és tepsibe teszem. Előmelegített sütőben alul-felül sütéssel 200 fokon egy óráig sütöm fél időnél átfordítva.
- Miután megsült a padlizsán, hagyom kihűlni és lehúzom a héját.
- Az összetevőket egy tálba teszem és merülő mixerrel krémes állagúra mixelem.

Megjegyzések