Ugrás a fő tartalomra

Sütőtökös-spenótos csirke cukkini spagettivel

Sütőtökös-spenótos csirke cukkini spagettivel


Már régóta szerettem volna olyan ételt készíteni amiben a tésztát cukkini "spagetti" a köret, vagy az összetevője.Így rávettem magam és megosztom veletek is. A vashiány elkerülése érdekében még adtam hozzá pluszba spenótot is, a többi zöldség finomságok mellett.

Hozzávalók:

500 g csirkemell filé
2 kisebb cukkini
350 g sütőtök püré
160 g spenót
250 ml víz
50 g natúr kesudió 
4 ek olíva olaj
1 db közepes méretű vöröshagyma
1 db közepes méretű lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
4 csipet bors
1 tk kakukkfű 
4-5 szál petrezselyem

Elkészítés:

A sütőt kb 205-215 fokosra előmelegítem, eközben a sütőtököt megmosom, utána darabokra vágom, a magokkal teli belsejét kikaparom. A sütőben a tököt addig sütöm amíg puha nem lesz.
Mialatt sül a tök, addig elkészítem a többi hozzávalót.
A hagymát kockára vágom, a fokhagymát összezúzom és olíva olajon üvegesre pirítom. 
Ezt követően hozzáadom a szintén kockára vágott csirkemellet, fűszerezem és addig főzöm ameddig minden oldala fehér nem lesz.
A kesudiót a vízzel összeturmixolom, hogy magtej állaga legyen és a már megsült (kihűlt) héj nélküli kikapart sütőtök is a turmixba teszem ezzel készítem el úgy, hogy lágy, szószos állaga legyen.
A csirkemellhez keverem, és beleteszem a spenótot (leveles mirelitet használtam) is, lefedve addig főzöm ameddig a spenót teljesen megfő és a csirkemell puha lesz.
A cukkinit zöldségszeletővel spagetti formára vágom, és mindennel együtt addig főzöm, hogy kicsit roppanós maradjon a cukkini. A végén esetleg meglehet bolondítani egy kis zsályával is.

*A cukkinit lehet helyettesíteni teljes kiőrlésű spagetti tésztával ide, de akkor külön kell megfőzni és a végén hozzáadni.

Megjegyzések