Ugrás a fő tartalomra

Édesburgonyás csirke

Édesburgonyás csirke


Kislányunk megszületése óta változtatnunk kellett pár dolgon az étrendben, azonban rengeteg kedvenc ételünket a mai napig szeretem elkészíteni, többek között ez a recept is azok közé tartozik. Akik rajonganak az édesburgonyáért azoknak remélem sikerült kedveznem, mert ezt egyszerűen nem lehet megunni.

Hozzávalók:


70 dkg csirkemell filé
15 dkg mozzarella sajt
4 db közepes méretű édesburgonya
2-3 db közepes méretű cukkini
2 db közepes méretű lilahagyma
1 db kápia paprika
1 db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl olíva olaj
1-2 kk zsálya
chili paprika ízlés szerint
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
kevés petrezselyem a díszítéshez

Elkészítés:


A vöröshagymát kockára vágom és olajon üvegesre pirítom, ezt követően hozzáadom a felkockázott csirkemellet, majd sózóm és borsozom. A csirkét nem kell készre sütni csak éppen annyira, hogy mindegyik oldala fehér legyen.
Amíg a csirke készül előkészítem a zöldségeket - édesburgonyát, cukkinit, kápia paprikát szintén kockákra vágom és csirkéhez adom, majd zúzott fokhagymával, chilivel és zsályával ízesítem.
Az édesburgonya miután puhára főtt, átkanalazom egy jénai tálba hozzáadva a karikára vágott lilahagymát és közé szórva egyenletesen a mozzarellát végül pár darabot a tetejére is.
Előmelegített sütőben alsó-felső sütéssel 180 fokon 30 percig sütöm lefedve, majd ezt követően a fóliát eltávolítva addig sütöm ameddig a sajt meg nem pirul a tetején.
Petrezselyemmel megszórva tálalom.




Megjegyzések