Ugrás a fő tartalomra

Zöldség chips

Chips


A chips valahogy mindig is sarkalatos pont azok körében, akik szeretnek film közben valamit rágcsálni, pláne ha már a köles golyónak már a látványából is elege van, én is hasonlóképpen jártam.

Elkészítés:


1 db nagyobb édesburgonya
1/5 db zeller
1 ek h.s. olaj
só ízlés szerint

Elkészítés:




A zeller meghámozva, az édesburgonyát akár meghámozva, vagy hámozás nélkül alaposan megmosva vékony szeletekre vágom, (erre tökéletes eszköz lehet az uborkaszeletelő).

A szeleteket ízesítem, 1 ek olaj, majd többféle fűszert lehet használni, nálunk leginkább a sós, és a borsos-paprikás a nyerő, de kinek milyen az ízlése :).

A darabokat sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, úgy, hogy ne fedjék egymást.

Előmelegített sütőben 150 fokon 45-50 percig sütőm félidőnél átforgatva. Ha hőlégkeveréssel készítem, akkor jobban oda kell figyelni, meg ne égjen. Amikor már szép barnák lekapcsolom a sütőt, és nyitott ajtónál szikkasztom, amíg ki nem hűl. 

Megjegyzések