Csicseriborsó rágcsálnivaló
Az egészséges rágcsálni valók mindig kihívást jelentenek. Az egyik ilyen a csicseriborsós ropogtatni való, ami akár még leves gyöngyként is használható, ezen felül még gluténmentes is.
Hozzávalók:
250g csicseriborsó
1 kk olívaolaj
só
fűszerek
Elkészítés:
A következő lépésnek, szinte csak a képzelet szab határt, mivel rengeteg ízesíthető a ropogtatni való.
Sós:
1 kk olívaolaj, só
Fokhagymás:
1 kk olívaolaj, ízlés szerint só, fokhagyma por
Fűszeres pikáns:
1 kk olívaolaj, ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, 1 csipet cayenne paprika, 1 csipet római kömény
Egy tálban alaposan összekeverem az összetevőket, nem kell sok olajat használni, nem szabad, hogy eláztassa a szemeket, mert akkor nem lesz kellemesen ropogós.
Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe elegyengetem.
Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütöm (hőlégkeveréses mód esetén vigyázni kell, mert könnyebben megéghet és rövidülhet a sütés idő is), félidőnél kicsit átmozgatva, hogy egyenletesen piruljon. (Érdemes megkóstolni időközben, ha nem elég ideig ázott a borsó, akkor nagyon kemény fog maradni, a beáztatott esetében, akkor jó, ha már nem teljesen puha a belseje).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése