Ugrás a fő tartalomra

Csicseriborsó snack

Csicseriborsó rágcsálnivaló


Az egészséges rágcsálni valók mindig kihívást jelentenek. Az egyik ilyen a csicseriborsós ropogtatni való, ami akár még leves gyöngyként is használható, ezen felül még gluténmentes is.

Hozzávalók:


250g csicseriborsó
1 kk olívaolaj

fűszerek

Elkészítés:



Készítéskor lehet használni konzervet, vagy natúr csicseriborsót, az utóbbi esetében érdemes kb.12-18 órával használat előtt beáztatni). A levet leöntöm, átmosom és hagyom megszáradni egy konyharuhán, vagy nedvszívó törlőn.
A következő lépésnek, szinte csak a képzelet szab határt, mivel rengeteg  ízesíthető a ropogtatni való.

Sós:
1 kk olívaolaj, só

Fokhagymás:
1 kk olívaolaj, ízlés szerint só, fokhagyma por

Fűszeres pikáns:
1 kk olívaolaj, ízlés szerint só, őrölt bors, őrölt pirospaprika, 1 csipet cayenne paprika, 1 csipet római kömény

Egy tálban alaposan összekeverem az összetevőket, nem kell sok olajat használni, nem szabad, hogy eláztassa a szemeket, mert akkor nem lesz kellemesen ropogós.

Egy zsírpapírral kibélelt tepsibe elegyengetem. 

Előmelegített sütőben 190-200 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütöm (hőlégkeveréses mód esetén vigyázni kell, mert könnyebben megéghet és rövidülhet a sütés idő is), félidőnél kicsit átmozgatva, hogy egyenletesen piruljon. (Érdemes megkóstolni időközben, ha nem elég ideig ázott a borsó, akkor nagyon kemény fog maradni, a beáztatott esetében, akkor jó, ha már nem teljesen puha a belseje). 

Amikor kész, nyitott sütőajtónál szikkasztom, amíg langyosra nem hűl.

Megjegyzések