Dió bundás csirkemell
Születésnapom alkalmával, extrább ételre vágytam a hagyományosnál, így lett ez a főfogás. Ha sokan kételkednek benne, hogy finom, ne tegyék, mert a dió nem csak a süteményekbe lehet ízletes.
Hozzávalók:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwZiWFmhX5WmtJKEgXgDfzfXFMhyphenhyphentPG6nC4Em5U3RujkFEFHsaYsSlJu0bi63YJ04fT81t4PU7aP0LyRAl4qYRJh3jGRQZG1NtImtAnE3AAIeKcBvAXnyD8CagV6qknd6AsWRycdx-AR9V/s200/20151122_202535.jpg)
300-400 g darált dió
40-50 dkg csirkemell filé
2-3 db tojás
zabliszt
bazsalikom
oregánó
bors
só
kókuszolaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet megmosom, lecsepegtetem, és kicsit kiklopfolom (ne legyen túl vékony).
Három tányért készítek a panírozáshoz, elsőként a liszt, ezt követően a tojás, majd a darált dió.
A csirkemellet ízlés szerint sózom-borsozom, a morzsolt oregánót és bazsalikomot alaposan beledörzsölöm. Ezután meghempergetem a lisztben (én zablisztet használtam,de mással is helyettesíthető), majd az összekevert enyhén sós tojásban és végül a darált dióban.
Ezt követően kisütöm bő forró kókuszolajban, és barnára sütöm.
Friss salátával, barna rizzsel, párolt zöldségekkel vagy kölessel lehet tálalni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése