Mindenmentes brownie
Az ötlet, hogy ennek a sütinek megcsináljam a mindenmentes változatát az adta, hogy megkóstoltunk egy bio brownie-t és nagyon finom volt. Régen soha nem csináltam, de most megjött hozzá a kedvem, hogy kipróbáljam és megsüssem ezt a süteményt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwyKYyL2okcZwH26ZqmZtETOYdGRuYhl0-rAx2YZU7mm74oZ9sqophq9-TR7x4e3O5DkTU40PP8KbNdZooWFaruAOmRcLbfMQ5VFkhm8o4j04Ik8IVLBsKz4ZAIJseiyfYRpjnF6bzg2zp/s320/20151008_070209_Vida+d%25C5%25B1l%25C5%2591.jpg)
Hozzávalók:
150 g barnarizs liszt
100 g karob
80 g kókuszolaj
2-2,3 dl kókusztej
4 csipet Bourbon vanília por
1 kk szódabikarbóna
1 kk aszkorbinsav vagy pár citrom leve
5 csipet stevia
2 db tojás (helyettesíthető lenmagtörettel)
Elkészítés:
A száraz összetevőket összekeverem (liszt, szódabikarbóna, karob,stevia stb.).
A kókuszolajat folyékony állapotban öntöm a száraz összetevőkhöz és alaposan eldolgozom, ezután a tojásokat adom hozzá keményre felvert állapotban (ha tojásmentesen készül 1 ek lenmagtöret + 3 ek víz+ 3-5 perc = 1 tojás).
A végén a tejjel elkeverve egy nagyon lágy kissé, folyékony állagú tésztát kell kapni.
Hogy biztosan ne ragadjon le, egy kisebb méret tepsit kibéleltem sütőpapírral és úgy öntöttem bele a masszát, eligazgatva.
Előmelegített sütőben 170 fokon 30-35 percig sütjük.
Kihűlve cukor és laktózmentes vanília fagyival tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése