Ugrás a fő tartalomra

Meggymártás

Meggymártás cukormentesen

A fagyasztóban pihent még egy kiló meggy nyárról, így gondoltam készítek belőle valami finomat.

Hozzávalók:


1 kg meggy (lehet mirelit is)
2-3 l víz
1 pohár natúr joghurt
3-4 ek kölesliszt 
1 ek útifűmaghéj
stevia
fahéj ízlés szerint
 

Elkészítés:


A meggyet magozottan, vagy maggal együtt a vízzel és steviaval főzőm közepes lángon (annyi vizet használok, hogy jócskán ellepje a meggy szemeket). Kb. 20-30 percig főzőm.

A natúr joghurtban elkeverem a köleslisztet csomómentesre, és óvatosan folyamatos kevergetés mellett, hozzáadom a mártás alaphoz.

A végén hozzákeverem az 1 evőkanál útifűmaghéjat is (ne adjunk túl sokat hozzá, mert nagyon zselés lesz az állaga)

(Aki krémesebben szereti adhat több natúr joghurtot a mártáshoz)

Hidegen és melegen is tálalható. Jó étvágyat! :)



Megjegyzések