Ugrás a fő tartalomra

Grillezett lazac avokádó salsaval

Grillezett lazac avokádó salsaval


Sikerült jó árban hozzájutnom  szuper alapanyagokhoz, így nem volt kérdés, hogy mi is lesz a lazac és avokádó sorsa. Szeretném veletek is megosztani ezt a receptet, mivel nem csak egészséges, hanem szuper laktató is, valamint komolyabb főzési tudományt nem igényel.

Hozzávalók:

400 g lazac filé
1 db érett avokádó
1 ek limelé
4-5 db koktélparadicsom
1 közepes méretű lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek extra szűz olíva olaj
1/2 kk chili por
1/2 kk őrölt fekete bors
1/2 kk őrölt kömény
1 kk koriander
só ízlés szerint

Elkészítés:

Az 1 darab zúzott fokhagymát, a köményt, chili port, borsot és sót összekeverem  2 evőkanál olíva olajjal és alaposan bedörzsölöm vele a már megmosott és letörölgetett lazacfilét.
Ezt követően 1 órára a hűtőbe teszem pácolódni.
Ez idő alatt elkésztem a salsat.
A hagymát és a megmosott paradicsomot kis kockára vágom ezután következik az avokádó.
Az avokádó pucolásához mellékeltem egy videót:

Miután megpucoltuk és megszabadítottuk a héjától, egy éles késsel kockára vágom.
Az avokádót óvatosan összekeverem a paradicsommal, hagymával, majd hozzáadom a koriandert lime levét, sót, borsot és 1 evőkanál olíva olajat.
A halat pihentetés után egy grill lapon vagy hasonló serpenyőben 5-6 percig oldalanként közepes hőmérsékleten készre sütöm.

Megjegyzések