Ugrás a fő tartalomra

Az Én történetem

Reményi Mária vagyok.

26 éves koromban indítottam a blogot azzal a céllal, hogy segítsek azoknak, akik hasonló szituációba kerültek, mint én akkoriban. A sok munkahelyi stressznek, rohanásnak, össze-vissza evésnek sajnos meg lett az eredménye. 2014-ben orvosom candida diétát javasolt nem múló egészségügyi panaszaimra. 
Itt kezdődtek a problémák - a magyar weboldalakon alig találtam hasznos információkat, így külföldi oldalakról és könyvekből kellett legtöbbször összeollóznom használható tudást. Több táplálkozással kapcsolatos előadáson és programokon is részt vettem, hogy kikristályosodjon, hogy mégis, hogy lehessen eredményesen diétázni úgy, hogy közben nem sírom el magam. 
A diéta első 3 hete nem egyszerű, minden bajom volt, hogy csak zöldségekben, gyümölcsökben és gabonákban előforduló természetes cukrokat és szénhidrátokat ettem. Aztán jött a felüdülés, mert rábukkantam a steviára és az eritritre, amivel már egyszerűbben boldogultam, ha ételeket vagy italokat kellett édesíteni. A másik nagy váltás az a teljeskiőrlésű gabonák használata volt. A mai napig nagyon sokat kísérletezek, mert ezek a liszteknek és alapanyagoknak közel nem olyan tulajdonságokkal bírnak, mint hasonló finomított társaik. A másik bökkenő a sütési módok voltak, ami akadályozta a sikert, mivel 2014 óta 6 különböző sütővel is volt dolgom, amiből 2 volt olyan, amivel pontosan belehetett állítani mindent. 
Ráadásul a diéta mellett elkezdtem sportolni is, aminél szintén nem volt mindegy, hogy mit eszek.
Azóta túl vagyok egy maratonon, több félmaratonon, terepfutáson, rengeteg túrán (félig a Kinizsi 100 is sikerült) és kipróbáltam pár extrém sportot is.

Sokat javított az életemen a helyes táplálkozás és az, hogy egyre energikusabb lettem, nagyobb lett az önbizalmam és belefértem olyan ruhákba is, amiről előtte álmodni sem mertem. A 2016-2018-as évem többnyire erre ment el, emiatt csökkent le az oldalon az aktivitásom. Az sem utolsó dolog, hogy megszületett első gyermekünk és a rosszullétek miatt, ami a terhesség végéig tartott teljesen felborult az életünk.
A jó hír az, hogy megújult erővel belevetettem magam az oldal fejlesztésébe - tartalmilag, és könnyebb kezelhetőség szempontjából. Megpróbálok nektek hónapról hónapra több hasznos információt és receptet közölni a weboldalon, hogy Ti is eredményesek tudjatok lenni.
Kövessetek továbbra is, és jó egészséget és sok kitartást kívánok nektek a diéta betartásában!

Megjegyzések